Donker

Nederland als harde schijf | Zondag met Lubach (S12) 

Weergaven 759K
98% 7 503 84

Vorige week is het grootste windmolenpark op land geopend. In de Wieringermeer, waar de laatste jaren ook een paar enorme datacentra geopend met servers van Google, Microsoft en Facebook. Het park zou bijna 400.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien, maar dat gebeurt niet, want het meeste gaat naar Microsoft. Eric Wiebes wil alleen maar meer datacentra naar Nederland halen. En zo zijn meerdere partijen elkaar een het opfokken.
Dit is het twaalfde seizoen van Zondag met Lubach. Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Zondag met Lubach, zo goed als nieuws. #ZondagMetLubach zie je iedere week om 21.15 uur op #NPO3 en NLblock. #ZML
Deze video komt uit uitzending 4 van seizoen 12 van Zondag met Lubach: www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-12/aflevering-4.html
Kijk hier de hele aflevering: www.npo3.nl/zondagmetlubach
www.vpro.nl/zml

Amusement

Gepubliceerd op

 

11 okt. 2020

Delen:

:

Download:

Bezig met laden.....

Toevoegen aan:

Favorieten
Later bekijken
Reacties 100   
vpro zondag met lubach
vpro zondag met lubach 8 dagen geleden
Veel mensen kijken Zondag met Lubach-video's met ondertiteling in allerlei talen. Gemaakt door jullie, de community.
Martien de Jong
Martien de Jong 4 dagen geleden
@Mart de Visser omdat hij voor de elite werkt
LoekTheKing
LoekTheKing 5 dagen geleden
NLblock is verschrikkelijk.
Mart de Visser
Mart de Visser 6 dagen geleden
Arjen, als toch stopt, waarom doe je niet mee aan de Kamerverkiezingen (Partij voor de Farao lijkt me wel een goede titel voor je partij?)
Mart de Visser
Mart de Visser 6 dagen geleden
Over 6 dagen is het weer Farao-dag, kunnen we dit dit jaar virtueel vieren?
Anonymous Amsterdam
Anonymous Amsterdam 8 dagen geleden
Krijg jij het voor elkaar om World Doctors Alliance aandacht te geven Lubach? nlblock.info/do/video/w7O6vrSapm9qo70.html
carla vos
carla vos 12 uur geleden
ik vond lube grappig tot dat ie ging afgeven oplange frans dumb ass lube moet zich kapot schamen om te ontkennen dat er werldwijd, dus ook in nl, satanic child abuse/murder bestaat. vooral gepleegd door de hoogste snakes in ons bestaan, ja ook royals..................... de beer[pt staat op springen dank zij trump en zijn Q team. via het biden probleem komt nu de komende 2 weken, alles uit. koop maar vast een teiltje en stop met lube op te hemelen.
Mr. Bose
Mr. Bose 13 uur geleden
Wel steeds een irritant hoog stemmetje, je lijkt wel een wijf af en toe.
Lyric Poetry
Lyric Poetry 13 uur geleden
Lubach, thank you for existing
bouytt guyt
bouytt guyt 15 uur geleden
"Wij geven gratis geld voor windmolens!" "Chill!" zegt de windmolenbouwer Sorry, kon het niet laten
stijn leeuwangh
stijn leeuwangh 21 uur geleden
Als ik naar deze video kijk lijkt het alsof het probleem de grote boze Microsoft/industrie is. Maar volgens mij licht het probleem vooral bij de absurdhoge subsidies bij een technologie die zeer matige hoeveelheden energie kan opwekken. Het effect dat Lubach beschrijft is wat mij betreft nihil. Ten eerste als je extra energieconsumptie en groene energie opwekking toevoegen is er nog steeds een steiging in het totaal percentage groene energie. Ten tweede is de energie die met windmolenparken wordt opgewekt al zo'n klein percentage, dat het nauwelijks uitmaakt waar het naartoe gaat. Al met al is Microsoft dus niet het probleem, maar een investering in de verkeerde groene energie.
Pentecostal Pesticides
Pentecostal Pesticides 22 uur geleden
@ Hebben meer mensen ervaring met accounts die verwijderd worden?
PitbullTerror88
PitbullTerror88 22 uur geleden
En wat gaat er nu gebeuren dan? Gaat dit consequencies hebben zodat dingen veranderen of hoe zit dat? Hoe gaan we de regering forceren om het dit aan te pakken?
asioe kiou
asioe kiou Dag geleden
alleen prima vinden, maar zelfs goed en de normaalste zaak van de wereld. Dan kan je toch niet trots zijn op je land?
Ati
Ati Dag geleden
wel jammer, als mensen hier meer aandacht aangeven dan aan ''pedo rutte'' en ''corona is nep'' dan waren we werkelijk bezig met onze stem laten horen aan de overheid. Maar nee hoor :S
asioe kiou
asioe kiou Dag geleden
Staatsnarretje infuencer!
robert van de Luitgaarden
Weggejorist !
Jos van den Broek
Jos van den Broek Dag geleden
Prima toelichting
Marco Vermeer
Marco Vermeer Dag geleden
Als Zweed krijg ik de kriebels van hoe zij 'Vattenfall' uitspreekt :P
Darion Club
Darion Club 2 dagen geleden
Wel een beetje smerig argument van data van Afrika in Nederland enz.. Want waar staan de harde schijven met Nederlandse /Europese data??? Ik heb zo'n vermoeden niet in Nederland. Voor je met dat argument komt moet er meer info zijn waar wel je data van wie opgeslagen staat en wat het relatieve data opslag verbruik van landen/regio's is. We zijn een wereldwijde digitale samenleving geworden en dat allerlei plekken daar dan op hun manier aan bijdragen lijkt me niet unfair. Die subsidies vind ik wel helemaal fout als het aan privé spelers verkocht wordt die belastingen ontduiken.
Supermikhail
Supermikhail 2 dagen geleden
Het hoeft eigenlijk zo veel schijven niet. Ze bouwen ze op want als ze meer content hebben verdienen ze meer, tenminste Google. En om de consument te vinden, hebben ze gesofisticeerde aanslavings algoritmen.
connected online
connected online 2 dagen geleden
Stumpers in de regering
vbddfy euuyt
vbddfy euuyt 2 dagen geleden
Water drinken terwijl je Zondag met Lubach kijkt is niet aan te raden...
Alysa Randall
Alysa Randall 2 dagen geleden
Tja..
Andre Lon
Andre Lon 2 dagen geleden
Waarom zijn er op de NLse staats tv alleen maar praatgrage linkse mensen die de Nederlander als 2e-rangs burgers zien.. Waarom wordt er gezegd dat NL een democratie is, waarbij het van belang is om de burgers te informeren, maar er mogen alleen onverkozen links lieden de media domineren. Zij die lachwekkend willen doen over hun mede links collega's van media en politiek. En andersdenkenden publiekelijk zwart maken voor hun eigen links politieke gewin. Waarom kijken NLers naar deze links geldverslindend, nodeloos onzinnige drama vertoon en grappenmakerij, waarna werkelijk geen enkel thema meer serieus wordt genomen en de burger vermaakt wordt tot een soort lachende primaat. Wat hen alleen een vals gevoel geeft dat zij nu de door links gepasseerde politieke onderwerpen machtig zijn en deze behandeld hebben. Waarom is NL zo radicaal links en kijken die NLers vol overgave dagelijks naar de tv die vol linkse wegkijk spelprogramma's is en de vele linkse talkshows (lees toneelstukjes) en fake nieuws (NOS), zelfs show nieuws; waar de burger absoluut niet serieus wordt genomen en het niveau van de mens ver beneden peil trekt. Waarom is de hele linkse Randstad op tv te zien, maar is er werkelijk geen enkele andere NLer op tv te zien? Waarom ben ik de enige die dit ziet en de rest van NL zat er bij en keek er naar. Waarom is links zo extremistisch bezig, wanneer is het moordspel van links afgelopen? Waarom zovele leugens op die linkse tv? Leugens die dan vervolgens door linkse lachprogramma's moeten worden genuanceerd en gebagatelliseerd om het volk weer verder in hun apathische roes stil te maken. En zo de burger onverschillig en ongeïnteresseerd te krijgen. Was de democratie en de vrijheid van meningsuiting echtwaar het hoogste goed wat Nederland als basis heeft genomen om een leefbare maatschappelijke standaard voor allen te waarborgen... Ik zie ze niet! Nergens! Op wat voor planeet leef ik eigenlijk inmiddels nog?
Michel de jong
Michel de jong 2 dagen geleden
Ja dan is het niet raar dat er geen woonwijken worden gebouwd. En zo hebben we een huizen tekort. En ons 100 laten rijden en de boeren gaan pesten om zo de stikstof doelen te halen. Ik zou bijna zeggen we gaan vattenfal boycotten.
hierlinksaf
hierlinksaf 2 dagen geleden
Goh, wat apart... de Minister van Economische Zaken en Klimaat - die zijn carriere bij Shell begon - is alleen maar geinteresseerd in economische belangen... dat zagen we niet van kilometersver aankomen...
Klaas Van Aperlo
Klaas Van Aperlo 2 dagen geleden
Het productiebedrijf achter Lubach is Human Factor. Dit bedrijf is opgericht door Irene van den Brekel. Zij is de vrouw van Kajsa Ollongren. Puntjes, lijntjes en cirkeltjes...De overheid en haar slinkse perceptie management verpakt in het quasi-grappig 'intellectueel vermaak', valt toch weer door de mand met dit transparante datakabeltje. Lubach is een volkverrader..een hele enge zelfs. Dat beseffen inmiddels gelukkig steeds meer mensen. Een ernstig overschat mannetje met de stem van een gecastreerd koorknaapje. Zonder het legertje zielloze schrijvers dat achter de schermen zijn verbale diarree brouwt, is Arjen een middelmatig, volstrekt ongrappig roeptoetertje. Maar in samenwerking met zijn VPRO -grappenteam ontstaat er een knap staaltje breinbeheersing. Al zien de meeste mensen dat (nog) niet. Die vinden het veel te fijn om even lekker te lachen met Arjen op zondag. Kopje koffie en een koekje erbij. Als het volk de façade van zijn 'ludieke berichtgeving' meer en meer zal doorzien, zal hij keihard worden uitgekotst en met de staart tussen de benen moeten aftreden als zelfverkozen minister van Waarheid en Wereldbeeld.
DovahKrieg
DovahKrieg 3 dagen geleden
rare kwiebus, die wiebus!
M Hoffmeester 77
M Hoffmeester 77 3 dagen geleden
Vieze goedkope gast die Lubach. De baas van Lubach is de levenspartner van de Minister . Ophangen die neplul.
M Hoffmeester 77
M Hoffmeester 77 3 dagen geleden
Vieze goedkope gast die Lubach. De baas van Lubach is de levenspartner van de Minister . Ophangen die neplul.
King Kong
King Kong 3 dagen geleden
Staatsnarretje infuencer!
leroy Sabajo
leroy Sabajo 3 dagen geleden
hadden ze ook wel nodig hun stroom is duurder😂😂
leroy Sabajo
leroy Sabajo 3 dagen geleden
slecht bedrijf
F S R
F S R 3 dagen geleden
Waar kan ik een petitie ontekenen?
FireflyDivision
FireflyDivision 3 dagen geleden
Dus hiervoor moeten wij onze huizen verduurzamen...
seeni gzty
seeni gzty 3 dagen geleden
maken zich er wel makkelijk vanaf.
Shasco Laugs
Shasco Laugs 4 dagen geleden
Als de minister en de gemeente zich nu hard maken dat de multinationals dan op zijn minst gewoon alle belasting wordt afgedragen en dan kunnen wij Nederland laten groeien.
seeni gzty
seeni gzty 3 dagen geleden
het verschil. "Leuker kunnen we het niet maken voor de belastingbetaler, wel duurder, véél duurder."
Olle van Haastrecht
Olle van Haastrecht 4 dagen geleden
Mijn hond heet google
Martien de Jong
Martien de Jong 4 dagen geleden
dit is een goed punt maar de rabbithole gaat nog veel dieper
Martien de Jong
Martien de Jong 4 dagen geleden
Ik had een aanbieding van Vattenfall begin dit jaar, heb ik geweigerd vanwege die windparken. maar ondertussen houden de oplichters van NLE me voor honderden euro's aan het lijntje met valse beloftes. Ik denk dat ik maar mijn eigen windmolenpark ga bouwen.
Dirk Klapwijk
Dirk Klapwijk 4 dagen geleden
Pim Fortuyn heeft ons hiervoor behoed. Maar toen dacht iedereen dat deze man alleen racistisch was en niemand keek naar wat hij echt bedoelde met verschil van culturen. Als de burger oorlogen van start gaan dan zullen we eens zien in tot hoever deze man gelijk had
Ronald Van leeuwen
Ronald Van leeuwen 4 dagen geleden
En al die vogels die kapot klappen. Weet je nog 20 jaar geleden? Was er een bepaald vogeltje ergens, dan mocht daar niet gebouwd worden... Hoe laag zijn we gevallen in 20 jaar... Toevallig na 9/11.. 28 oct. Een nieuwe 9/11. Maar dan heftiger.....the new reset..
Ronald Van leeuwen
Ronald Van leeuwen 4 dagen geleden
Schoften
Douwe Feenstra
Douwe Feenstra 4 dagen geleden
Die edit op 't eind was beter geest dan elke Hollywood film
Dutch Doggo
Dutch Doggo 4 dagen geleden
Industrial society and its future door Ted Kacynski
Franciska van Bommel
Franciska van Bommel 4 dagen geleden
Schandalig dat dit gebeurt, ophouden slappe wibers ga weg ook weer eigen zakken vullen ik begrijp hier niets meer van, stel idioten
dcoog anml
dcoog anml 4 dagen geleden
Die regering is gewoon f-ing corrupt. Weer goed aangesneden. Lubach for minister president (met het onderzoeksteam er bij)
T Lee
T Lee 4 dagen geleden
Ik heb in 1999 verhuisd van Amerika naar Nederland. Daarna elke jaar voel het meer en meer Amerikaanse worden door het overheid. Het is heel zielig.
dcoog anml
dcoog anml 4 dagen geleden
660 miljoen... en ik maar op witte rijst leven:(
Marek Kaaij
Marek Kaaij 5 dagen geleden
Je kunt het ook omdraaien: de wereld heeft datacenters nodig. Nederland neemt daar verantwoordelijkheid in en bied daar een plek voor die de wereld de minste schade toebrengt (co2 neutraal). Nederland voegt hiermee waarde toe aan de wereld en dat zal links of rechtsom ooit terugkeren (bijv. in de vorm van geld). Nederland haalt hier veel macht mee naar haar toe.
ClearAE
ClearAE 5 dagen geleden
Mensen snappen er niets van maar de wereld is "SNEL" aan het veranderen. Corona is er voor aan het zorgen dat de elite niet rijk maar ECHT RIJK aan het worden is. De dollar begint de euro te overstijgen. Man man man
Amy
Amy 5 dagen geleden
Als jij nou een politiek partijtje opstart heb je mijn stem
Bolia Fops
Bolia Fops 5 dagen geleden
2010: windmolens draaien op subsidie 2020: windmolens draaien op corruptie
mijuo roui
mijuo roui 5 dagen geleden
het verschil. "Leuker kunnen we het niet maken voor de belastingbetaler, wel duurder, véél duurder."
Bolia Fops
Bolia Fops 5 dagen geleden
mensenrechten, zolang je er maar winst op kunt maken. Privacy bestaat niet meer en nog meer rechten zullen afgenomen worden. De volgende grote industrie na de
shwampoo cleaner
shwampoo cleaner 5 dagen geleden
Kan arjen niet gwn een politieke partij oprichten😅
mijuo roui
mijuo roui 5 dagen geleden
Lubach noemt directe medewerkers voor zn centrum.. maar toeleveranciers, de bouw, allemaal arbeidsplaatsen in NL. Beetje kort door de bocht van Arjen, en dat weet hij zel
TheInvertedMouse
TheInvertedMouse 5 dagen geleden
wat een sukkel, die Wiebels ..
Erik Lammers
Erik Lammers 5 dagen geleden
Is dat diezelfde Wiebes die boetes oplegt voor het 'weigeren' van de sluwe meter? Gevalletje van penny wise pound foolish of gewoon een carrière tijger?
Soinas Doyi
Soinas Doyi 6 dagen geleden
alleen prima vinden, maar zelfs goed en de normaalste zaak van de wereld. Dan kan je toch niet trots zijn op je land?
seeriu ciihy
seeriu ciihy 6 dagen geleden
2010: windmolens draaien op subsidie 2020: windmolens draaien op corruptie
Soinas Doyi
Soinas Doyi 6 dagen geleden
en die windmolens blijken vol sjoemelsoftware te zitten.
Vincent Walraven
Vincent Walraven 6 dagen geleden
Arjen HELP ONS je moet niet stoppen. De regering is zo corrupt als de pest. Dit word alleen maar erger. Zonder jou zou dit nieuws veel te laat bij de mensen aankomen.
seeriu ciihy
seeriu ciihy 6 dagen geleden
windmolens ?
Sébastiaan Stevens
Sébastiaan Stevens 6 dagen geleden
Stelletje cloudzakken daar bij Microschoft!
fboening
fboening 6 dagen geleden
Misschien wordt NL wel de cryptocurrency wereldbank?
bilisha coli
bilisha coli 6 dagen geleden
Als we er nou veel aan zouden verdienen konden we praten, maar we betalen nog flink mee ook...
leandoer
leandoer 6 dagen geleden
allemaal linkse aapjes. als je een beter klimaat wilt, moet je nucleaire energie gebruiken. maar daar verdienen die clowns niks aan.
hey friend
hey friend 6 dagen geleden
660 miljoen... en ik maar op witte rijst leven:(
Beun007
Beun007 6 dagen geleden
Maar we worden toch al jaren genaaid door den Haag...? Met andere woorden: dit wisten we toch al...?
Arie Teeuw
Arie Teeuw 6 dagen geleden
Leuk dat je er een filmpje van maak, Maar wat jij nu zeg klopt niets van!
OnyxAnger
OnyxAnger 6 dagen geleden
Het is schandalig dat dit allemaal kan. Ze zouden die overeenkomsten moeten ontbinden en de stroom aan de huizen te leveren. Ipv de stroomkosten van NL omhoog te gooien en de stroom aan bedrijfen te verpatsen. Bah.
FreeAlleGasten Free
FreeAlleGasten Free 6 dagen geleden
Jij bent echt geweldig! Ga door met waar je mee bezig bent Arjen!
soniyu ziuy
soniyu ziuy 6 dagen geleden
Zo blijft “Holland” toch nog het land van de molens. Nu maar hopen dat de dijken niet zullen doorbreken, hè?
100KG Natty
100KG Natty 6 dagen geleden
Dit is erg verontrustend. Voor degene die weten hoe AI en Machinelearning (ongeveer) werkt, dan weet je dat AI hopen data nodig heeft om te analyseren om zo ook intelligenter en bewuster te worden. We hebben ook te maken met een 5G netwerk dat nu uitgerold wordt. Nee, ik ben geen complotgekkie die over straling begint te zeiken, maar het is logisch van een business en een controlestandpunt om AI te draaien op het 5G netwerk. Iedereen zal worden gecontroleerd 24/7. Beveiligingscamera's scannen jouw gezicht, uitdrukking, lichaamstaal en slaan die data over jou op. Dus het is alleen logisch dat die datacenters voor een groot deel gebruikt zullen worden om mensen in de gaten te houden qua data dat het 5G netwerk over ons verzameld. Big Brother is watching us. Verder is het ook duidelijk dat grote Tech bedrijven geen waarde hechten aan mensenrechten, zolang je er maar winst op kunt maken. Privacy bestaat niet meer en nog meer rechten zullen afgenomen worden. De volgende grote industrie na de Dataindustrie zal een industrie van augmentatie worden naar mijn voorspelling. Tegenwoordig gaat er in feite ook erg veel subsidie naar nanobot onderzoek en hoe meer nanobots samen grotere en complexere nanobots kunnen maken alsof het aminozuren zijn.
100KG Natty
100KG Natty 6 dagen geleden
@soniyu ziuy ((Big Data))
soniyu ziuy
soniyu ziuy 6 dagen geleden
Holly shit ezo een neus
Yorrick Looper
Yorrick Looper 6 dagen geleden
Lubach noemt directe medewerkers voor zn centrum.. maar toeleveranciers, de bouw, allemaal arbeidsplaatsen in NL. Beetje kort door de bocht van Arjen, en dat weet hij zelf ook wel hoor. Nederland is een welvarend land. Dit komt met name door die geslepen mannetjes als Wiebes: De reden waarom Wiebes zich van de domme houd?: dit is nederlands economische strategie. Net als bij concurrentie tussen bedrijven, kijken andere landen naar onze strategie. Even wakker worden ;P
LovelyPolishPerson
LovelyPolishPerson 6 dagen geleden
What a weird dialect of German it is.
Marijke de ruiter
Marijke de ruiter 7 dagen geleden
NETHERLANDERS moet leren protesteren tegen de regering VVD☹ Volgende jaar 2021, STEM ik zeker voor PVV- Wilders. Hij verdient een kans om te laten zien dat hij voor alle NETHERLANDER staan.
Bastiaan Zoetaert
Bastiaan Zoetaert 7 dagen geleden
en die windmolens blijken vol sjoemelsoftware te zitten.
Herman_from_Enschede in The Netherlands
€660.000.000,00 / 82 windmolens = €8.048.780,49 subsidie per windmolen. Ik denk niet dat windmolens-zonder- subsidie ooit rendabel kunnen zijn. Dus waarom überhaupt windmolens ?
meindert de vries
meindert de vries 7 dagen geleden
Even nagekeken, maar waarom liggen de daken van die datacentres niet vol met zonnepanelen??
Leloely
Leloely 7 dagen geleden
Oké alles wat niet gemeld is: De kapote wegen door het verplaatsen van de windmolens Windmolens die nu proef draaien waardoor de compensatie naar de omwonende nog niet betaald word want proef draaien veroorzaakt geen overlast En een heel stuk bos dat weg gehaald is
bfunkmaster
bfunkmaster 7 dagen geleden
Breek mij de bek niet open,,,
F Diker
F Diker 7 dagen geleden
Dankjewel Nederlandse kabinet dat je de Nederlandse volk zo uitbuit. Andere werelden kijken neer naar Nederland en lachen ons uit omdat we met elke deal instemmen om vriende te blijven met andere landen waar je toch niks aan verdiend maar toch nog je eigen mensen blijven uitbuiten! Heel erg bedankt. Dit mag niet meer zo doorgaan!
Willie Post sr.
Willie Post sr. 7 dagen geleden
De belastingdienst kan het niet makkelijker maken .......voor Zweden, Denemarken, de VS, Afrika. Luxemburg etc.
Mario Bol
Mario Bol 7 dagen geleden
Suckers! 🇺🇸 LoL Such hypocrisy. Even The Netherlands is not immune from this sickness.
PannenTheKoek
PannenTheKoek 7 dagen geleden
Is toch niets nieuws? Onze vertegenwoordigers verkopen ons land al jaren. Letterlijk.
tijmen131
tijmen131 7 dagen geleden
als we zo debiel gaan doen voor multinationals, kunnen we dan niet ff een kerncentrale bouwen voor al die multinationals? Scheelt een hoop grond
oznn
oznn 7 dagen geleden
Schandalig hoe overheden mensen voor gek houden met hun dubbele agenda's. Gewoon geen belasting meer betalen
Bloe007
Bloe007 7 dagen geleden
Holly shit ezo een neus
Matthé Uijttewaal
Matthé Uijttewaal 7 dagen geleden
Sterk einde, en een trieste overheid...
collin C
collin C 7 dagen geleden
Wat kunnen we er aan doen?
gtoss chddy
gtoss chddy 7 dagen geleden
voor het volk. Heb ik het nou over de VOC in Indonesië of Google in Nederland? Dit is de 21e eeuwse versie van kolonialisme.
R A N
R A N 7 dagen geleden
Plotwist: de partij voor vrijheid wil minder vrijheid
gtoss chddy
gtoss chddy 7 dagen geleden
Moet je opletten waar die minister van economische werk na zijn "dienst". Net zoals alle andere politici.. bij de grote bedrijven die van kadootjes voorzien.
Muharem Redzic
Muharem Redzic 7 dagen geleden
multinationals + overheid, perfect
Yaman Sönmez
Yaman Sönmez 7 dagen geleden
schandalig wij zitten in donkere kamer met beetje dimlicht.fak micosoft ze kunnen niet eens software maken,al 20 jaar vanaf windows 98 was geen een veilig waarom breng je dan op het markt kut.ze hebben ons als proefkonijn gebruikt,en nu naait google ook nog is mee. vroeger was google maar een zoek machine nu is google net als microsoft een zakkenvuller geworden.
Peter Kleijburg
Peter Kleijburg 7 dagen geleden
Maar wat kan je er als burger aan doen?
Dennis Willemsen
Dennis Willemsen 7 dagen geleden
Arjan, heb je een bron van die statement over het energiegebruik in 2030? Want als ik de analyses lees klopt daar niks van, ivm efficiencyverbeteringen in de IT markt. Verder, prima dat je je zorgen maakt over de totale energieconsumptie van het land, maar heb je enig idee hoeveel vervuiling/verbruik wij naar China 'geëxporteerd' hebben? Out of sight, out of mind? Ik ben beter gewenst van je. Wel een punt dat de subsidie nergens op slaat, maar verder zwak item imo.
AbraKadabra
AbraKadabra 7 dagen geleden
Jeetje, wat een complotgekkie, die Lubach
mlgmeistro's
mlgmeistro's 7 dagen geleden
Niet lullig bedoeld maar wij gebruiken allemaal de diensten van dit bedrijf. Ze zouden geen privé windmolenpark moeten krijgen, maar we willen allemaal gebruik maken van dataverkeer dat zo wordt mogelijk gemaakt. De stroom moet toch ergens vandaan komen... En tuurlijk is het niet leuk dat wij voor de hele wereld data moeten opslaan, maar kijk alleen eens naar hoeveel shit wij importeren uit andere plekken die miss ook niet zitten te wachten op alles wat Nederlandse bedrijven daar uitvreten, maar dat vinden we allemaal wel prima
Thorman
Thorman 7 dagen geleden
En als we weer een "reset" nodig hebben, hoeven we alleen maar een dijkje op te blazen. Alles onder water.
Jeroen Monnikendam
Jeroen Monnikendam 7 dagen geleden
De hele bende wordt opgerold, te beginnen in de US; nlblock.info/do/video/tduY2LSTto5mpNc.html
Keapon Laffin
Keapon Laffin 7 dagen geleden
Ga toch eens een goede pot schijten voor de show man, je klinkt altijd alsof er een drol aan zit te dringen!
Stefan Broeder
Stefan Broeder 7 dagen geleden
Sorry maar als NL ze niet bouwt staan die datacenters anders gewoon in de US op steenkool te draaien. Wees blij dat we dit in eigen hand hebben en ze duurzaam kunnen voorzien van stroom.
Esh BBX
Esh BBX 7 dagen geleden
Geen ruimte voor Nederland, geen stroom voor Nederland, en die miljoenen gaan ook niet naar Nederland, wat is 2020+ toch leuk he :) gaat nog veel beter worden!
Jhijs Overhaus
Jhijs Overhaus 7 dagen geleden
14:48 nu heb je een visieuze circel.
Martin Van Tienen
Martin Van Tienen 7 dagen geleden
Uau1
Duck Le Rut
Duck Le Rut 7 dagen geleden
Ingestudeerde praatjes met lachband op de achtergrond, kleuterniveau en propagandistisch. Linkse lariekoek.
j o
j o 7 dagen geleden
We zijn gewoon gekoloniseerd door Microsoft en die andere Amerikaantjes
OhPlease a
OhPlease a 7 dagen geleden
Moet je opletten waar die minister van economische werk na zijn "dienst". Net zoals alle andere politici.. bij de grote bedrijven die van kadootjes voorzien.
ZybeZ
ZybeZ 7 dagen geleden
Kunnen we aub al die mensen schieten / identiteit vernietigen? ik klink een beetje als een tiran maar het zou de wereld wel echt een stuk beter doen. Eric Wiebes mag ontslagen worden.
Volgende
Why Gravity is NOT a Force
17:34
Weergaven 3,5 mln.
Belgium | Sunday with Lubach (S11)
12:45
Kud - Toy Story
1:09
Weergaven 437K
Benim Adım Melek 36. Bölüm
2:49:24